Vulkanus Classic - brousek na nože
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Popis produktu
Ostřič nožů Vulkanus: 1. Broušení a obtahování současně - brousí a obtahuje 2. Nabrousí hladké i pilkové nože 3. Jednoduchá obsluha 4. Nepoškodí hladký povrch nože 5. Přispůsobuje se úhlu ostří 6. Brousí bez tepelného působení 7. Umyvatelný v myčce na nádobí 8. Použitelný ve velkých kuchyních 9. Moderní design
Jak používat ostřič Kulinář
Tento jednoduchý systém citlivě brousí ostří nože podle vašeho přítlaku
Ostřič kulinář postavte brousícími lištami směrem k sobě.
Nůž vždy pozvolna, jedním tahem protahujte směrem k sobě po celé délce ostří
Silou přítlaku na pružiny a skloněním ostří docílíte skvělého výsledku 1. srovnání (seříznutí čepele) (seříznutí) čepele u velmi zanedbaných (tupých) nožů protáhněte nůž s velkým přítlakem na pružiny – na doraz můžete i roztlačit pružiny v horní části prsty nůž držte vodorovně, ostřič velmi pevně podle stavu a druhu nože opakujte 2x – 3x 2. broušení ostří od paty až ke špičce ostří protahujte nůž skloněný špičkou dolů přítlak volte mírný – sami při tahu ucítíte kdy ostří brousíte a kdy ne podle stavu a druhu nože opakujte 5x – 10x 3. pobrušování (potahování) – ocílka ostří nože protahujte mezi lištami špičkou směřující vzhůru přítlak velmi mírný – břit v podstatě uhlazujete zpravidla 5 – 10 tahů stačí pro dokonalé ostří pobrušování nože používejte nejčastěji i během práce v kuchyni nože s pilkovým ostřím
Nabrousíte snadno tak, že nůž držíte vodorovně a natočte ho do strany, na které jsou vybroušené zuby
Zpravidla na pravé straně, takže střenku natočíte vpravo a pak zvolna táhnete ostří mezi brusnými lištami
Pozor!
Nože jsou při použití ostřiče kulinář velmi rychle ostré.
Dejte to na vědomí všem, kdo s nimi přichází do styku.
Dbejte na jejich bezpečné uložení i odkládání
Důležité!
Při broušení se z ostří odřezávají droboučké i větší kousky kovu. Dbejte, aby se kovové piliny nedostaly na místa, kde pracujete s potravinami
Naostřený nůž pečlivě otřete papírovou utěrkou a tu okamžitě vyhoďte.
Ostřič kulinář lze běžně umývat a oplachovat
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.